Viktualienmarkt

Historien bag Viktualienmarkt i München

Viktualienmarkt er et af de mest populære markeder i München og har tjent byen i over 200 år. I denne artikel tager vi et kig på dette markeds historie, hvordan det har ændret sig gennem årene, og hvad der gør det så specielt i dag.

Viktualienmarkt – Et kulinarisk hotspot i München

For befolkningen   i München er Viktualienmarkt et kulinarisk hotspot og mødested. Her finder du frisk og hjemmelavet mad, eksotiske specialiteter fra hele  verden og lækre snacks på farten. Markedet    har eksisteret siden det 19. århundrede.  Over  tid er   det  blevet  et populært rejsemål  for turister.

Viktualienmarkt er en beskyttet markedsplads, der drives af byen  München. Det   ligger i  hjertet af  den gamle bydel, i umiddelbar nærhed af Marienplatz. Navnet  på  markedet kommer fra “Viktualien”, den mad, der plejede at blive solgt her. Markedet minder lidt om Kollwitzplatz i Berlin.

I dag   tilbyder Viktualienmarkt over 140 boder med frisk mad, eksotiske specialiteter og snacks.  Et besøg på markedet er derfor ikke kun umagen værd for kulin

Historien om Viktualienmarkt

Viktualienmarkt er et af de ældste og mest populære markeder i München. Det ligger  i  hjertet af  den gamle bydel og  har tilbudt  besøgende siden  det 19. århundrede.  Det tilbyder  frisk mad, eksotiske krydderier og håndlavede souvenirs.

Navnet Viktualien kommer fra latin  og betyder mad. Markedet  var allerede i  det 12. århundrede.  Det blev nævnt i det nittende århundrede, da kejser Ludwig IV blev kronet som kejser.   Han fik ham  sat op til at forsyne sine tropper med mad.  Siden da har det  været et populært mødested for både lokale og turister.

Viktualienmarkt er især populær blandt München studerende, da der  er billige produkter  af god kvalitet her.  Udvalget af internationale specialiteter er også stort, så du kan bringe smagen langvejs fra.

Så næste gang du er i München

Fra frisk frugt og grønt til  eksotiske delikatesser – det kan du  finde på Viktualienmarkt.

Viktualienmarkt er et af de ældste og mest populære markeder i München. Her  finder du  alt fra frisk frugt og grønt til eksotiske delikatesser og  kunsthåndværksprodukter. Markedet  tilbyder også en række restauranter og caféer, hvor du  kan styrke dig selv efter shopping.

Åbningstider og lokation

Åbningstider og lokation for: UGE

FOR DE MADGLADE

Er du glad for street food og madmarkeder, men har svært ved at finde ud af, hvornår der er et madmarked eller en food truck i dit område? Så spørg mad guruen. Han ved præcis, hvilke madmarkeder, det bliver afholdt, har altid spændende nyt om events og ved hvor de forskellige food trucks kører rundt med lækkerier.

Du kan søge på din yndlings food truck eller gå på opdagelse i de forskellige madmarkeder og trucks. Hvis du planlægger et par dage frem, kan du med fordel søge på en dato og se, hvor food trucks i Dk befinder sig henne i landet. Guruen ønsker dig en fuld mave og gode stunder!

OPRET GRATIS KONTO

EJER DU EN STREET FOOD STED?

Er du en ildsjæl, som ejer en food truck, et madmarked eller afholder du events med street food? Så spred dit budskab sammen med guruen. Han er altid åben for nye samarbejdspartnere, som brænder for at udbrede madmarkeder og streetfood kulturen. Guruen håber på at finde samarbejdspartnere som brænder for at give madglade gæster en sjov og lækker oplevelse.

Hans mission er at udbrede street food, madmarkeder og food trucks så alle har adgang til spændende madoplevelser rundt omkring i landet. Du kan kontakte guruen via knappen herunder og høre mere om et muligt samarbejde.

KONTAKT OS