Malmö Saluhall

OM MALMØ MARKET HALL

I 2014 ønskede Martin og Nina Karyd, at At skabe et madmarked i Malmø. De var  søskendeparret bag de familieejede ejendomsmæglere Annabostäder. De elskede – og elsker selv mad, og mente,  at byen manglede noget som dette. Gibraltargatan var et gammelt lager, som havde stået tomt siden 1955. Da det kom til salg, tog parret chancen. Bygningen var ideel til et marked. Endelig ville drømmen blive til noget.

Makkerskab

Sammen med Gert Wingårdh og hans arkitektfirma begyndte Martin og Nina at nedfælde deres vision på papir. Materialer blev valgt med den største omhu. Malmö Saluhall ville være kendetegnet ved kvalitet, samtidig med at den konstant kontrasterede og harmoniserede. Alt sammen med den største respekt for det oprindelige pakhus og dets oprindelse i 1800-tallet.

Planen var ikke at ændre for meget, men snarere at understøtte pakhusets karakter med moderne detaljer og industrielle former. Som besøgende skal du transporteres tilbage i tiden, men alligevel opleve et moderne marked, slagteri og mejeri.

De tilføjede en forlængelse og indpakket i forvitret stål. Landmændsmarkeder og udendørs spisning ville være fokus i de tilstødende gårde. I 2014 var alle planer på plads, og byggeriet begyndte, ligesom processen med at fylde markedet med omkring 20 handlende. At danne indholdet af Malmö Saluhall var noget, de ikke ønskede at skynde sig. De var meget opmræksomme på, at skulle vælge de rigtige madkonceoter. Alle skulle have kvalitet for øje, når de kiggede på de elementer, som deres madstader skulle have. Stedet som skulle bygges var et , hvor alle kunne mødes og nyde.

Mens en fusion af smag kom sammen på indersiden, begyndte den 50 meter lange bygning at tage form som en maddestination for gastronomer, sultne frokoster og lidenskabelige kokke. 11. november åbnede dørene for madelskere fra hele verden – og heldigvis også for danske turister.

Konklusion

Hvis du har været på Saluhall i det centrale Stockholm, så kan du også glæde dig til til Malmö Saluhall

 

Åbningstider og lokation

Åbningstider og lokation for: UGE

FOR DE MADGLADE

Er du glad for street food og madmarkeder, men har svært ved at finde ud af, hvornår der er et madmarked eller en food truck i dit område? Så spørg mad guruen. Han ved præcis, hvilke madmarkeder, det bliver afholdt, har altid spændende nyt om events og ved hvor de forskellige food trucks kører rundt med lækkerier.

Du kan søge på din yndlings food truck eller gå på opdagelse i de forskellige madmarkeder og trucks. Hvis du planlægger et par dage frem, kan du med fordel søge på en dato og se, hvor food trucks i Dk befinder sig henne i landet. Guruen ønsker dig en fuld mave og gode stunder!

OPRET GRATIS KONTO

EJER DU EN STREET FOOD STED?

Er du en ildsjæl, som ejer en food truck, et madmarked eller afholder du events med street food? Så spred dit budskab sammen med guruen. Han er altid åben for nye samarbejdspartnere, som brænder for at udbrede madmarkeder og streetfood kulturen. Guruen håber på at finde samarbejdspartnere som brænder for at give madglade gæster en sjov og lækker oplevelse.

Hans mission er at udbrede street food, madmarkeder og food trucks så alle har adgang til spændende madoplevelser rundt omkring i landet. Du kan kontakte guruen via knappen herunder og høre mere om et muligt samarbejde.

KONTAKT OS