Marché d’Aligre

Historien bag Marché d’Aligre i Paris

Marché d’Aligre er et af de mest populære markeder i Paris, og med god grund. Beliggende i det 12. arrondissement, har dette marked tjent parisere siden det 18. århundrede. Hvis du nogensinde er i Paris, skal du sørge for at svinge forbi Marché d’Aligre for friske råvarer, kød, oste og meget mere. Og mens du er der, skal du tage et øjeblik til at sætte pris på historien bag dette ikoniske marked.

Markedets historie

Marché d’Aligre er et af de ældste markeder i Paris, der går tilbage til det 18. århundrede. Markedet var oprindeligt placeret i Rue d’Aligre, men blev flyttet til sin nuværende placering på Place d’Aligre i 1826. Markedet er bedst kendt for sine friske råvarer, men har også et bredt udvalg af kød, oste og andre fødevarer.

Åbningstider?

Markedet er åbent mandag-lørdag fra 8-13 og søndag fra 9-13.

De forskellige leverandører

Marché d’Aligre er et af de mest populære markeder i Paris, kendt for sine friske råvarer og venlige leverandører. Imidlertid kender mange mennesker ikke historien bag dette marked.

Markedet blev oprindeligt oprettet i 1779 af kong Louis XVI som en måde at levere frisk mad til befolkningen i Paris. Markedet var placeret i Place de la Nation, som dengang var et stort åbent rum uden for byens grænser. Markedet blev hurtigt populært, og snart begyndte sælgere at oprette stande uden for bymurene for at sælge deres varer.

I 1808 flyttede Napoleon Bonaparte markedet til sin nuværende placering på Rue du Faubourg Saint-Antoine. Den nye placering var tættere på centrum af Paris, og det gav mulighed for flere boder og leverandører. I dag er der over 200 sælgere på Marché d’Aligre, der sælger alt fra friske råvarer til tøj til bøger. Markedet minder en del om Mercat de la boqueria i Barcelona.

Maden

Marché d’Aligre er et af de mest populære markeder i Paris. Beliggende i det 12. arrondissement, er det kendt for sine friske råvarer, ost og kød. Men det er også blevet et populært sted til frokost, hvor flere restauranter og caféer serverer retter lavet af markedsingredienser.

Hvis du leder efter et hurtigt, billigt måltid i Paris, er Marché d’Aligre en god mulighed. Der er et par forskellige måder at spise på markedet: Du kan købe tilberedte retter fra boderne, sætte dig ned på en af restauranterne eller få en sandwich til at gå fra en af caféerne.

Markedsboderne tilbyder en række retter, herunder salater, quiche, suppe og meget mere. Restauranterne har tendens til at være dyrere, men de tilbyder hjerteligere måltider som bøf frites og stegt kylling. Og caféerne er gode til at få fat i en hurtig sandwich eller wienerbrød.

Atmosfæren

Marché d’Aligre er et af de mest elskede markeder i hele Paris. Beliggende i det 12. arrondissement har markedet tjent lokalsamfundet i århundreder. Selvom det har gennemgået nogle ændringer gennem årene, forbliver markedet tro mod sine rødder og tilbyder en bred vifte af friske råvarer, kød, oste og meget mere.

For mange parisere er Marché d’Aligre en vigtig del af deres ugentlige rutine. Det er et sted at indhente venner og naboer, finde de friskeste ingredienser til middag og fylde op med hæfteklammer som brød og mælk. Markedet er også et godt sted at se folk og nyde den pulserende atmosfære i et af Paris mest historiske kvarterer.

Hvis du besøger Paris, skal du sørge for at tilføje et stop ved Marché d’Aligre til din rejseplan. Det er et autentisk stykke liv i Lysets By, som du ikke vil gå glip af!

Konklusion

Marché d’Aligre er et af de mest populære markeder i Paris, og det er let at se hvorfor. Markedet er et godt sted at finde friske råvarer, kød, oste og meget mere. Det er også et godt sted at se folk og nyde byens seværdigheder og lyde. Hvis du nogensinde er i Paris, så husk at tjekke Marché d’Aligre!

Åbningstider og lokation

Åbningstider og lokation for: UGE

FOR DE MADGLADE

Er du glad for street food og madmarkeder, men har svært ved at finde ud af, hvornår der er et madmarked eller en food truck i dit område? Så spørg mad guruen. Han ved præcis, hvilke madmarkeder, det bliver afholdt, har altid spændende nyt om events og ved hvor de forskellige food trucks kører rundt med lækkerier.

Du kan søge på din yndlings food truck eller gå på opdagelse i de forskellige madmarkeder og trucks. Hvis du planlægger et par dage frem, kan du med fordel søge på en dato og se, hvor food trucks i Dk befinder sig henne i landet. Guruen ønsker dig en fuld mave og gode stunder!

OPRET GRATIS KONTO

EJER DU EN STREET FOOD STED?

Er du en ildsjæl, som ejer en food truck, et madmarked eller afholder du events med street food? Så spred dit budskab sammen med guruen. Han er altid åben for nye samarbejdspartnere, som brænder for at udbrede madmarkeder og streetfood kulturen. Guruen håber på at finde samarbejdspartnere som brænder for at give madglade gæster en sjov og lækker oplevelse.

Hans mission er at udbrede street food, madmarkeder og food trucks så alle har adgang til spændende madoplevelser rundt omkring i landet. Du kan kontakte guruen via knappen herunder og høre mere om et muligt samarbejde.

KONTAKT OS